Çikolatalı Cheesecake Cups
Ürün Önerileri: Masterpieces Bitter Ganaj Dolgulu Kalp Çikolata, Masterpieces Dark Chocolate Heart Ganache Tablet 86 gr.
Malzeme Listesi
Keki için,
- 1 Kilo Zencefilli Kurabiye
- 1/3 Su Bardağı Esmer Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Kakao Tozu
- 1/2 Su Bardağı + 2 Yemek Kaşığı Tuzsuz Eritilmiş Tereyağı
İç Dolgusu için,
- 700 Gram Oda Sıcaklığında Krem Peynir Ya Da Labne Peyniri
- 1 Su Bardağı Ağır Krema
- 1/4 Fincan Pekmez
- 3 Çay Kaşığı Vanilya Özü
- 5 Yemek Kaşığı Kakao Tozu
- 2,5 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 4 Çay Kaşığı Tarçın
- 1 Çay Kaşığı Hindistan Cevizi
- 1/4 Çay Kaşığı Kaya Tuzu
- 2 Paket Godiva Masterpieces Nane Aromalı Bitter Çikolata ya da Godiva Masterpieces Assorted Chocolates (doğranmış)
Üst Kreması İçin,
- 3/4 Su Bardağı Ağır Soğuk Krema
- 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- 1/2 Çay Kaşığı Vanilya Özü
- 1 Paket Godiva Masterpieces Nane Aromalı Bitter Çikolata ya da Godiva Masterpieces Assorted Chocolates (doğranmış)
- Üzerine Serpmek İçin Tarçın
Hazırlanışı
- Hamuru için: Zencefilli kurabiyeyi, esmer şekeri, kakao tozunu ve tuzu bir mutfak robotuna ekleyin ve ince kırıntılar halinde çekin. Eritilmiş tereyağını da ekleyin ve 1 dakika boyunca kırıntılar ıslanana kadar çekmeye devam edin ve karışımı kenara koyun.
- İç Dolgusu için: Büyük bir kapta krem peyniri orta-düşük hızda mikser ile yumuşayana kadar 2 dakika çırpın. Ağır kremayı, pekmezi ve vanilyayı da ekleyin ve pürüzsüz olana kadar kadar 30 saniye boyunca karıştırın.
- Kakao tozunun pudra şekerini yavaş yavaş 3 adımda karışıma ekleyin, her ekleme arasında karışana kadar karıştırın.
- Tarçın, hindistan cevizi ve tuzu da ekleyin. Pürüzsüz olana kadar 30 saniye çırpın.
- Bir spatula yardımıyla doğranmış Godiva Masterpieces Nane Aromalı Bitter Çikolataları ya da Godiva Masterpieces Assorted Chocolates da içine katın ve karıştırın.
- Kavanozlama İşlemi: Hamur karışımından 2,5-3 yemek kaşığı her bir kavanozun dibine sıkıştırarak koyun. Üzerine hazırladığınız iç dolgulan 3 cm olacak şekilde yerleştirin. Bu işlemi kavanozu doldurana kadar devam edin.
- Doldurulan kavanozlarınızı 45-60 dakika veya dolgu ve kabuk katılaşana kadar buzdolabında dondurun.
- Üst Kreması için: Orta boy bir kapta krema, pudra şekeri ve vanilyayı birleştirin. 3 dakika orta-yüksek hızda mikser ile çırpın. Kullanıma hazır olana kadar soğutun.
- Kavanozları dondurucudan çıkarın ve bir parça çırpılmış krema üzerine 2 bütün Godiva Masterpieces Nane Aromalı Bitter Çikolata ya da Godiva Masterpieces Assorted Chocolates koyun ve bir tutam tarçınla süsleyin.
- Kavanozları buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.