GODIVA Belçika Pots de Créme
Ürün Önerileri: Mini Bars %72 Bitter, 8 Adet Stick, Fındık Kreması Aromalı Öğütülmüş Kahve
Malzeme Listesi
- 1 Paket Godiva Bitter Mini Bar Sticks (4 bar kullanılacak)
- 2 Yemek Kaşığı Godiva Fındık Kreması Aromalı Öğütülmüş Kahve
- 1/8 Çay Kaşığı Tuz (1. adım için)
- 1 + 1/3 Bardak Tam Yağlı Süt
- 2 Yumurta (oda sıcaklığında, çırpılmış)
- 2 Su Bardağı Ağır Krem Şanti
- 1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1/8 Çay Kaşığı Tuz (5. adım için)
Hazırlanışı
- Godiva Bitter Mini Bar Sticks’i, öğütülmüş kahveyi, şekeri ve tuzu bir karıştırıcıda birleştirin.
- Sütü orta-yüksek ateşte 2- 3 dakika ısıtın. Kaynamaya yakın ateşten alın ve çikolata-kahve-şeker karışımı ile karıştırın.
- Karışımı pürüzsüz olana kadar çırpın ve çırparken çırpılmış yumurtaları yavaşça karıştırıcıya ekleyin. Tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin.
- Çikolata karışımını sekiz küçük kâseye paylaştırın, üzerini örterek sertleşene kadar buzdolabında dinlendirin (en az 4 saat).
- Ağır kremayı, şekeri ve tuzu, mikser yardımı ile orta yükseklikte çırpın. Çırpılmış kremayı buzdolabında dinlendiren lezzetli kaselerin üzerine koyun ve Pots de Crème’i servis yapın.
- İsteğe bağlı: Ekstra güzel hale getirmek için yenilebilir çiçeklerle süsleyin.