Godiva Çikolatalı Dondurma Pastası

Ürün Önerileri: Mini Bars %72 Bitter, 8 Adet Stick 

Malzeme Listesi


Tabanı için


- Kabı Yağlamak için Bitkisel Yağ, Tereyağı ya da Margarin,

- 3 Paket 400 gramlık Kakaolu Kremalı Bisküvi 

- 1/4 Su bardağı Toz Şeker

- 6 Yemek Kaşığı Eritilmiş Tuzsuz Tereyağı


Kreması için


- 1/3 Bardak Sıcak Su

- 2,5 Yemek Kaşığı Kakao

- 3 Çay Kaşığı Vanilya Özü

- 2 Bardak Doğranmış Godiva Bitter Mini Bar Sticks

- 3 Bardak Krema

- 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker

- 1/4 Çay Kaşığı Kaya Tuzu

- 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri

- Üzerini süslemek için Godiva Bitter Mini Bar Sticks 

 


Hazırlanışı


  1. Fırını önceden 190 °C ’ye ısıtın. Yapışmaması için fırına koyacağınız kabın tabanını ve kenarlarını yağlayın.

2.Tabanı İçin: Kakaolu kremalı bisküviyi ve toz şekeri mutfak robotuna ekleyin ve incelinceye kadar robottan çekin. Eritilmiş tereyağını 4 seferde olacak şekilde yavaş yavaş karışıma ekleyin ve nemlenene kadar karıştırın.

  1. Hazırlanan hamur karışımını, fırına koyacağınız kabın içerisine eşit şekilde yayın.
  2. Fırına karışımı koyup 10 dakika hafif kabarmaya başlayana kadar pişirin. Piştikten sonra 20-25 dakika soğumaya bırakın.
  3. Kreması İçin: Küçük Bir Kâsede Sıcak Su, Kakao ve Vanilyayı homojen olana kadar çırpın.
  4. Orta boy, mikrodalgaya uygun bir kâsede, doğranmış Godiva Bitter Mini Bar Sticks’i ve 1/4 fincan kremayı birleştirin. Mikrodalgada eriyene kadar ya da benmari usulü homojen hale gelene kadar eritin ve ısıtın.
  5. 5. Maddede hazırlanan kakaolu karışımı eritilmiş çikolata kasesine ekleyin karıştırarak birleştirin.
  6. Daha büyük bir kapta kalan kremayı mikser ile orta-yüksek devirde 5 dakika çırpın. 1/3 bardak krem şantiyi ise ayrı bir kâseye aktarın ve kenara alın.
  7. Toz şeker ve tuzu kalan krem şanti ile birleştirin ve düşük hızda 30 saniye, tamamen karışana kadar çırpın. Çikolatalı karışımının 1/3’ünü el mikseri ile 30 saniye daha çırpın.
  8. Hazırladığınız tabanı buzdolabından çıkarın ve dolguyu üzerine eşit bir şekilde dökün. Hazırlandıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  9. Aynı sırada, ayrılan krem şantiye pudra şekerini ekleyin ve 1 dakika pürüzsüz olana kadar düşük hızda çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına aktarın ve sertleşmesi için buzdolabında bekletin
  10. Pastayı dinlendirdikten sonra buzdolabından çıkarın ve kenarlarına krema torbasındaki krem şantiyi sıkın. Her bir krem şantinin üzerine parçalara böldüğünüz Godiva Bitter Mini Bar Sticks’i süsleme için kullanmayı unutmayın.










BİRLİKTE SATIN AL