Godiva Çikolatalı Dondurma Pastası
Ürün Önerileri: Mini Bars %72 Bitter, 8 Adet Stick
Malzeme Listesi
Tabanı için
- Kabı Yağlamak için Bitkisel Yağ, Tereyağı ya da Margarin,
- 3 Paket 400 gramlık Kakaolu Kremalı Bisküvi
- 1/4 Su bardağı Toz Şeker
- 6 Yemek Kaşığı Eritilmiş Tuzsuz Tereyağı
Kreması için
- 1/3 Bardak Sıcak Su
- 2,5 Yemek Kaşığı Kakao
- 3 Çay Kaşığı Vanilya Özü
- 2 Bardak Doğranmış Godiva Bitter Mini Bar Sticks
- 3 Bardak Krema
- 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1/4 Çay Kaşığı Kaya Tuzu
- 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- Üzerini süslemek için Godiva Bitter Mini Bar Sticks
Hazırlanışı
- Fırını önceden 190 °C ’ye ısıtın. Yapışmaması için fırına koyacağınız kabın tabanını ve kenarlarını yağlayın.
2.Tabanı İçin: Kakaolu kremalı bisküviyi ve toz şekeri mutfak robotuna ekleyin ve incelinceye kadar robottan çekin. Eritilmiş tereyağını 4 seferde olacak şekilde yavaş yavaş karışıma ekleyin ve nemlenene kadar karıştırın.
- Hazırlanan hamur karışımını, fırına koyacağınız kabın içerisine eşit şekilde yayın.
- Fırına karışımı koyup 10 dakika hafif kabarmaya başlayana kadar pişirin. Piştikten sonra 20-25 dakika soğumaya bırakın.
- Kreması İçin: Küçük Bir Kâsede Sıcak Su, Kakao ve Vanilyayı homojen olana kadar çırpın.
- Orta boy, mikrodalgaya uygun bir kâsede, doğranmış Godiva Bitter Mini Bar Sticks’i ve 1/4 fincan kremayı birleştirin. Mikrodalgada eriyene kadar ya da benmari usulü homojen hale gelene kadar eritin ve ısıtın.
- 5. Maddede hazırlanan kakaolu karışımı eritilmiş çikolata kasesine ekleyin karıştırarak birleştirin.
- Daha büyük bir kapta kalan kremayı mikser ile orta-yüksek devirde 5 dakika çırpın. 1/3 bardak krem şantiyi ise ayrı bir kâseye aktarın ve kenara alın.
- Toz şeker ve tuzu kalan krem şanti ile birleştirin ve düşük hızda 30 saniye, tamamen karışana kadar çırpın. Çikolatalı karışımının 1/3’ünü el mikseri ile 30 saniye daha çırpın.
- Hazırladığınız tabanı buzdolabından çıkarın ve dolguyu üzerine eşit bir şekilde dökün. Hazırlandıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Aynı sırada, ayrılan krem şantiye pudra şekerini ekleyin ve 1 dakika pürüzsüz olana kadar düşük hızda çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına aktarın ve sertleşmesi için buzdolabında bekletin
- Pastayı dinlendirdikten sonra buzdolabından çıkarın ve kenarlarına krema torbasındaki krem şantiyi sıkın. Her bir krem şantinin üzerine parçalara böldüğünüz Godiva Bitter Mini Bar Sticks’i süsleme için kullanmayı unutmayın.